Alexander de Grote: Hoe teken je een stripverhaal?

Als je een stripalbum leest sta je er misschien niet bij stil, maar er kruipt meer tijd in het maken van zo’n verhaal dan je wel zou denken. Een album van ‘Alexander de Grote’ maken kost de auteurs best wat moeite: meer dan 40 pagina’s vol tekenen, inkten, inkleuren en van tekst voorzien.
En dan hebben we het nog niet over de talrijke mails, vergaderingen, telefoontjes enzovoorts die er bij komen kijken.

In onderstaande video krijg je een kijkje achter de schermen bij het maken van een stripverhaal. Tekenaar Bart Proost toont in verschillende stappen de workflow van een striptekenaar: van potloodschets tot ingekleurd resultaat…

Over de makers van Alexander de Grote:

Bart Proost is tekenleraar, stadstekenaar van Lommel (B) en striptekenaar. Hij illustreert voor educatieve uitgeverijen en tekent strips en cartoons (voor magazines als Raak, Onderox, Plots!, P@per, Knocky) steeds in zijn kenmerkende, strakke stijl. Deze stijl is beïnvloed door Barts voorliefde voor de Dupuis-tekenaars.

Scenarist Barcas heeft een breed werkveld als schrijver. Hij debuteerde met een derde plaats in de ‘Theater aan Zee’ comedy-wedstrijd’ (Oostende) en toerde met drie voorstellingen langs Vlaamse en Nederlandse theaters. Daarnaast is hij ook schrijver van korte verhalen voor de Nederlandstalige en Engelstalige markt.
Hij publiceerde reeds in P@per, Pulpdeluxe, Kraai, Knocky en in het hommage-album ‘Op zoek naar Pom’.
Even een kennismaking: deze stripreeks gaat over de enige echte… Alexander de Grote. Zijn grote droom is de wereld veroveren! Maar dat loopt niet altijd van een leien dakje.

In het eerste album ‘Alfa en Omega’ (een gag-strip met losse grapjes) maken we op humoristische wijze kennis met deze legendarische Griekse veldheer: dit album is een kennismaking met Alexander, zijn leermeester Aristoteles en zijn hondstrouwe soldaten.

Het album werd opnieuw uitgebracht door Strips2Go op het Stripfestival Breda.

Alexander de Grote - Alfa en Omega -Omslag

Geef een reactie