Blog post John Heijink: Het BUT film festival 2013

Het BUT Film Festival – of kortweg BUTFF – is een initiatief van de stichting Idee-fixe. Deze stichting stelt zich ten doel om kunst op foto, film, video en moderne digitale media onder aandacht van een groter publiek te brengen. Primair wil de stichting dit bereiken door als intermediair te fungeren tussen enerzijds publiek en anderzijds kunstenaars, uitgevers en/of distributeurs van deze culturele middelen. BUTFF vertoont films die radicaal afwijken van de gangbare cinema. Films die aangrijpen en verrassen door hun afwijkende vorm, smaak en inhoud.

Ter gelegenheid van het achtste Butfilmfestival (But staat voor B-movie, Underground, en Trash) van 4 t/m 8 september 2013, zijn er 50 hardcovers van Kapitein Kreiss deel 1 gedrukt met een omslag gerelateerd aan het festival. Ze zijn genummerd en gesigneerd met een speciale ex libres.

1372794_593034920755910_1516651674_n

Ik heb in dat weekend zitten signeren op het festival, het was een hele bijzondere ervaring. Normaal gesproken signeer je op stripbeurzen. Op het festival zat ik tussen filmfans, freaks, acteurs en steampunkers.
Het was voor mij een eer te mogen horen dat mijn boek zo goed in de filmwereld thuis hoort. Voor mij is een goede realistische strip ook een soort film, een film op papier. Strips en films liggen dicht bij elkaar, zeker in hde genres sci-fi en horror. Ik vond het geweldig om tussen al die B-films te mogen zitten. Er zijn nog edities verkrijgbaar bij de stand van Arboris op het stripfestival in Breda, of op andere stripbeurzen.

In Kapitein Kreiss deel 1 werkt Kapitein Higgman al 19 jaar als gezagvoerder bij staatsbedrijf Nothung Support. Zijn dag begint slecht, want hij krijgt een nieuwe copiloot toegewezen, die ook nog eens een vrouw is! Hij weet dan nog niet dat er nog veel meer problemen voor hem in aantocht zijn en hij, nog voor die dag voorbij is, een nieuwe baan, een nieuw leven en een nieuwe naam zal hebben!

De albums deel 1 en 2 van Kapitein Kreiss zijn online te bestellen via de Strips2Go webwinkel. Je ontvangt bij een bestelling gratis een Strips2Go deel 1 of 2.

 

Geef een reactie