Interview met Mustayaki

Hoe lang teken je al?

“Ik teken al vanaf de basisschool. Zoals vele artiesten kladderde ik liever in mijn schoolschriften dan mijn aandacht bij de les te houden. Geen aanrader, “stick to school!” . Vanaf de basisschool tot ongeveer mijn 16e tekende ik vrij regelmatig, maar het lijkt totaal niet op het tekenwerk dat ik nu maak. Daarna heb ik eigenlijk jaren niet meer getekend. 4 jaar geleden, toen ik echt 100% zeker wist dat manga mijn toekomst is, heb ik tekenen weer opgepakt. Sinds 2011 ben ik overgestapt van traditioneel naar digitaal tekenen. Het duurde maanden voordat ik het onder controle had, maar nu scheelt het echt zeeën van tijd”.

photo

Heb je een speciale stijl en kun je dat toelichten?
“Ik hou van andere perspectieven tekenen die je normaal niet zo snel ziet, zolang het de vertelling recht doet. Veel Spider-man comics en dé tekenfilm klassiekers zoals; Thundercats, Transformers, TMNT zijn veel inspiratie voor mij geweest. Mijn grootste inspiratiebron om verhalen te schrijven blijft, de film! I LOVE MOVIES vooral met popcorn, maar dan zoals een echte filmfreak popcorn eet: zoet-zout helemaal gemixt! “

Hoe lang ben je al bezig met de strip Ipodoboy en hoe ben je zo op het idee gekomen?
“Vanaf 2010 werk ik aan Ipodoboy. Maar het originele concept bestaat al sinds 2006. Het allereerste concept van Ipodoboy is ontstaan omdat ik zelf veel muziek luister. De gedachte; ‘hoe tof zou het zijn om je gevechtsstijl aan te kunnen passen op de muziek die er afspeelt’, leek me wel dope.
Het was eerst de bedoeling om een film in anime-stijl van dit figuur te maken (Ik wilde eerst film regisseur worden). Na mijn zelfstudie over het ontstaan van anime; de manga, heb ik de beslissing genomen om verder te gaan met de ontwikkeling van Ipodoboy in manga vorm. Het wordt een langdurige serie met veel actie, humor, avontuur en spanning. Het verhaal van Ipodoboy in Strips2Go! pakt zich op vanaf hoofdstuk 4. De eerste 3 hoofdstukken heb je wel écht nodig als je helemaal in het verhaal wilt komen. Je leest ze op: www.ipodoboy.com.

Heb je nog meer projecten waarmee je bezig bent momenteel?
“Tussen het maken van Ipodoboy door, werk ik ook aan het YouTube kanaal: “How to BAM!” (kort voor: “How to Become A Mangaka”). D.m.v video tutorials, how-to’s en interviews met andere manga artiesten, leren de kijkers om hun eigen professionele manga te schrijven, tekenen en publiceren.
Dus voor iedereen die op zoek is naar handvaten om je manga te tekenen, check out: HOW TO BAM op YouTube.”
Mustayaki_and_Boefie1

Geef een reactie