John Heijink over zijn eerste stripboek Pigs

Hallo strip fans! Ik wil vandaag iets vertellen over mijn eerste stripboek, Pigs.

Pigs is een proloog van Kapitein Kreiss. Het gaat over een man met psychische problemen, Travis Miller genaamd, die in death row op zijn einde wacht.
Het hele boek bestaat uit flashbacks over zijn onnodige moordpartijen en zieke kunstperformances. Als je Kapitein Kreiss 1 goed leest, zie je een paar referenties naar Pigs. Kapitein Kreiss is namelijk de reïncarnatie van Travis Miller.
De serie Kreiss gaat over corruptie, massaconsumptie en de bekende samenzweringstheorieën, waar Travis al waan ideeën over had.


Het boek Pigs is nog te koop bij de betere stripwinkel, veel leesplezier.

Bijdrage van John Heijink.

 

Over John Heijink

John Heijink is de tekenaar van het verhaal over Kapitein Kreiss in Strips2Go. Hij is al vroeg begonnen met tekenen en schilderen. In Eindhoven heeft hij de kunstacademie afgerond. In 1989 debuteerde hij in het stripblad “Striptuur” en maakte hij van zijn stripfiguurtje de animatiefilm “Het Groene gras effekt”, die werd vertoond op de nederlandse televisie.
In 1994 is hij in Spanje gaan wonen. Hij is daar aan de Costa Brava werkzaam geweest als grafisch ontwerper voor o.a. Liberto Jeans, Umbro, National Geographic en Disney.Daarnaast werkt hij als kunstschilder en in die hoedanigheid heeft hij een aantal exposities in Barcelona, Sant Feliu en Playa de Aro gehouden.
In 2009 kreeg hij de titel erkend beeldend kunstenaar in Catalonië. Toch bleef zijn grootste passie het beeldverhaal of zoals hij het zelf zegt: het maken van een film op papier. John heeft een aantal publicaties op zijn naam staan: Striptuur(1989), een tweepaginastrip in de catalogus van Liberto Jeans (1997), Amigos Magazine (2009) en de strip Pigs. John is inmiddels terug in zijn geliefde Eindhoven en werkt momenteel aan de volgende delen Kapitein Kreiss.

Omslag van het StripboekPigs

Omslag van het StripboekPigs

Geef een reactie