Blog John Heijink: Kapitein Kreiss en Eindhoven

Hallo Stripfans,

In de eerste twee delen van Kapitein Kreiss heb ik mijn stad Eindhoven als Decor gebruikt. Weliswaar 242 jaar later, maar sommige gebouwen en details zijn nog herkenbaar van het huidige Eindhoven. Zoals het klokgebouw op Strijp-s, de Lichttoren van Philips en mijn voetbalclubje FC Eindhoven.

Het Klokgebouw heb ik gebruikt bij het staatsbedrijf Nothung dat de thuisbasis is van het transportbedrijf. De Lichttoren is een enorme elektriciteitscentrale die de energie voorziening voorziet van Sector 7(Eindhoven), die opgewekt wordt door FRS kernenergie. 
F.R.S staat voor Fastfood, Lipo-resque system. Dat is een systeem dat iedereen ingebouwd heeft gekregen vlak na de geboorte. Het is in feite een tweede maag die verkeerd voedsel opvangt en het ervan ontdoet. Vervolgens neem je een pil met voedingswaarde die wel in je echte maag terecht komt.

foto-lichtoren

Eindhoven is dus Sector 7. Nadat Nexon en Newnuke de wereldeconomie en de macht in handen hebben gekregen is heel Europa verdeeld in sectoren en districten. Ik vond het wel leuk om op deze manier Eindhoven af te beelden zeker omdat het een industriestad is.
Deel 2 (Yakuza Dentai) speelt zich op de maan af, maar het vierde hoofdstuk speelt zich weer in Eindhoven af. Dat kun je zien aan de Catharina kerk, het Evoluon, en de kleine berg waar de stripwinkel Eppo zit. Het is een ode aan mijn stad. Misschien is dit het resultaat van 17 jaar heimwee naar Nederland en Eindhoven, wie zal het zeggen.

foto-kleine-berg

Je kan wel zeggen dat ik heel erg geïnspireerd ben door films zoals Blade Runner, Alien( Ridley Scott) en de Punkrock van de jaren tachtig. Cyberpunk en Steampunk bepalen het mode beeld in de natte en donkere straten van sector 7.

In deel 2 heb ik ook een logo gebruikt van een cult winkel, de platenzaak Bullit, daar kocht ik als tiener platen van SonicYouth, Joy Division, front 242, etc. In de Effenaar ging ik naar concerten en voor het harde ruige werk kon je terecht bij Dynamo. Al met al staat Kapitein Kreis boordevol met invloeden die ik heb gehad met de stad Eindhoven.

fc-eindhoven

Kapitein Kreiss 1 en 2 liggen in de betere stripwinkels in Nederland en Duitsland.

Veel leesplezier

John Heijink.

 

One comment

Geef een reactie