Kapitein Kreiss

Stripfanaten van De Metabaronnen, Technovaders en Megalex kunnen hun hart ophalen met deze Science Fiction strip.
Het verhaal van Kapitein Kreiss begint in het jaar 2242. De wereld wordt geregeerd door banken en multinationals. Het is een tijd waarin elk levend wezen een identificatiechip geïmplanteerd heeft gekregen. Controle van de bevolking vindt plaats door Cyclops, door de multinationals genetisch gemaakte wandelende reuzen.

Kapitein Higgman, een macho met forse oogkleppen, is een aan junkfood verslaafde vrachtvervoerder. Hij transporteert met zijn ruimteschip radioactief afval. Op een dag krijgt hij een nieuwe copiloot toegewezen, de jonge luitenant Brandon. Zij verteld Higgmans over hoe de wereld geregeerd wordt. Het blijkt dat Brandon lid is van een geheime afscheidingsbeweging die deze corrupte overheid ten val wil brengen en streeft naar een betere wereld voor iedereen. Ze probeert kapitein Higgman over te halen mee te vechten tegen de heersende orde…

Kapitein Kreiss wordt geschreven en getekend door John Heijink (Eindhoven, 1968). Hij is al vroeg begonnen met tekenen en schilderen. In Eindhoven heeft hij de Kunstacademie (Reproductie Opleiding) afgerond.
Kreis-Strip2go-fb

Geef een reactie