Nieuw: Prins Kat en de zes dienaren

Vanaf nummer 2 start een nieuwe humoristische vervolg strip in Strips2Go: ‘Prins Kat en de zes dienaren’! Het verhaal is losjes gebaseerd op het sprookje van de zes dienaren en vertelt over Prins Kat die met tegenzin op weg gaat om een mooie prinses te redden, want hij is acht en wil liever computerspelletjes spelen. In deze blogpost licht de Amsterdamse striptekenaar Tommy A al een tipje van de sluier op.

“Omdat ik het belangrijk vind dat beeld en tekst een goed samenhangend geheel vormen werk ik aan alle twee tegelijk. Met een ruwe structuur ga ik aan de slag:
Op pagina 5 moet de held geïntroduceerd zijn, die moet duidelijk nog minpunten hebben die door de uitkomst van het avontuur veranderd zullen worden. De held moet geconfronteerd worden met een missie waar hij aanvankelijk helemaal geen trek in heeft, maar door externe druk toch op pad gaan.”

“Hoewel deze zeer klassieke structuur duidelijk oplegt wat ik in ieder geval behandelt moet hebben laat die me verder volledig vrij. Op dit moment begint voor mij het spelen.
Op een velletje papier begin ik in volledig onherkenbare vorm mijn strip te tekenen terwijl ik ‘m bedenk. Ik laat mijn karakters tot leven komen, op elkaar en de situatie reageren en zelf uitmaken hoe het verder gaat (natuurlijk blijf ik de uitkomst toetsen aan mijn structuur)
Ik blijf stapels papier vol krassen net zolang tot ik uiteindelijk een versie heb waarvan de dynamiek me bevalt, waar ik voldoende kleine grapjes in kwijt kan en waarvan ik op basis van ruwe schetsen vermoed dat die visueel werkt.
En dan is het tekenen geblazen. De bedoeling is de tekening vlot te houden zodat die het lezen niet te veel ophoudt. Het komt geregeld voor dat om iets er uit te laten zien alsof het moeiteloos in een keer op papier is gezet de tekening een paar keer opnieuw moet.
De potloodversie op de foto is in werkelijkheid al versie 3 of 4.

Wil je meer strips van Tommy A zien? Check zijn site op http://www.tommya.nl/

illustraties (van boven naar onder):”een voorbeeld van hoe mijn gespeel/gekras uitpakt,
een definitieve thumbnail(zeer klein gemaakte schets van de hele pagina, om de ‘flow’ te toetsen),
de laatste potloodversie en een plaatje zoals die uiteindelijk is geworden”

Blog_01

Blog_02

Blog_03

Blog_04

Geef een reactie