De Sanguis motion Comic

Van Sanguis is ooit een prequel gemaakt. Van deze prequel is door de talentvolle filmer/animator Sybrand Klompsma een motion comic gemaakt. De Sanguis motion comic bestaat uit drie delen.  Klik op de player hieronder om alle drie delen te bekijken.

Het verhaal Sanguis in Strips2Go:

Vader Fred krijgt een bijzonder verzoek van een overleden oude vriend. Een verzoek dat hij inwilligt. En deze daad brengt hem in een wereld van geheimen binnen de kerk en van kwade krachten die op zoek zijn naar een magisch voorwerp. Een wereld waar Vader Fred absoluut niet op is voorbereid.

Aflevering 3;
Vader Fred gaat op verzoek van een overleden oude vriend naar Zwitserland. Wat hij daar precies moet doen is hem niet helemaal duidelijk. Het wordt ook niet duidelijker als Vader Fred er achterkomt, dat de mensen waar hij naar toe moet een familie is die vrijwel geen contact heeft met de buitenwereld. En terwijl hij de berg oploopt hoort hij een zware motor die bijna over hem heenrijdt. Een zware steen valt op het hoofd van Vader Fred en het licht gaat uit.

Het verhaal is getekend door Dimitri Jansma en geschreven door Gert-Jan van Oosten.

Dimitri Jansma is tekenaar van ‘Sanguis’. Dimitri is altijd al bezig geweest met tekenen. Overdag in de schoolbanken en ‘s middags als Dimitri thuiskwam van school ging het voltekenen van stapels papier door. Het hoogtepunt van zijn liefde voor tekenen was, dat Dimitri als kind een keer niet meer kon lezen omdat zijn ogen overbelast waren door het lezen van de vele strips.

Op de middelbare school ging dit rustig verder en het resulteerde in zijn eerste samenwerking met Gerben Valkema, tekenaar van ‘Elsje’. Beiden tekenden voor de schoolkrant.

Gert-Jan kan niet tekenen, maar schrijft liever. Of podcasten, dat laatste kun je horen op www.geekstijl.nl

sanguis_0_3sanguis_0_4Sanguis_0_8

Lees het verhaal Sanguis in Strips2Go verder.

Klik HIER voor het youtube kanaal van Sybrand klopsma.

Geef een reactie