Strips2Go vervolgverhalen: Sanguis

In Sanguis, de Nederlands strip waarin radio DJ’s Rob Stenders en Fred Siebelink en Lana Wolf de hoofdrol spelen (hierover straks meer), krijgt Vader Fred een bijzonder verzoek van een oude overleden vriend. Een verzoek wat hij inwilligt. En deze daad brengt hem in een wereld van geheimen binnen de kerk en kwade krachten die op zoek zijn naar een magisch voorwerp. Een wereld waar vader Fred absoluut niet op is voorbereid.

In aflevering 2 heeft Vader Fred een pakketje met spullen en een videoboodschap ontvangen van zijn overleden oude vriend die hij al tijd niet meer heeft gezien. Het videobericht roept meer vragen op dan dat het antwoorden geeft. Vader Fred wordt gevraagd om naar een locatie in Zwitserland te gaan en de videoboodschap te vernietigen. Hij vindt dat hij de laatste wens van zijn oude vriend moet vervullen en gaat op reis naar Zwitserland.

Dimitri Jansma is tekenaar van Sanguis. Hij is altijd al bezig geweest met tekenen. Overdag in de schoolbanken en ‘s middags als hij thuis kwam van school, vulde Dimitri stapels papier met zijn tekeningen met als hoogtepunt dat hij als kind een tijd niet meer kon lezen omdat zijn ogen overbelast waren door het lezen van de vele strips.
Op de middelbare school ging dit rustig verder en resulteerde in zijn eerste samenwerking met Gerben Valkema, de tekenaar van Elsje. Beiden tekenden voor de schoolkrant.
Gert-Jan van Oosten kan niet tekenen, maar schrijft liever. Of podcasten, dat laatste kun je horen op www.geekstijl.nl

De hoofdrolspelers van Sanguis zijn radio DJ’s Rob Stenders, Fred Siebelink en Lana Wolf. De makers van Sanguis hierover:

“In eerste instantie hadden we voor de rollen van Rob en Lana andere personages. Rob heette eerst Lester en Lana heette Sophie. Maar nadat Gert-Jan contact had gezocht met KX-Radio om Fred een rolletje in de comic aan te bieden als figurant, bleek dat Fred een echte comic fan is. Dat heeft hem de hoofdrol in Sanguis opgeleverd.”

character-pagina-KX
character_sophie_lester

Geef een reactie