Cosplayer van de maand augustus: Shadow!

Iedere maand staat er een cosplayer van de maand in Strips2Go.

Cosplayer Shadow

Cosplayer: Shadow
Fotograaf: Sowilu

De winnares van afgelopen maand is Shadow. Zij was gecosplayed als Kaito Shion van Vocaloid, in het zwaardvechter-kostuum uit het nummer genaamd Synchronocity. Voor haar was deze cosplay haar grootste trots en een lastige uitdaging om te maken.

Wanneer ben je begonnen met cosplayen?
“Ik ben begonnen met cosplay zo rond 2010, 2011. Ik kwam terecht op een conventie genaamd Chibicon, die nu helaas al een tijd niet meer bestaat. Ik ben daar wezen kijken hoe zo’n conventie was en zag dat veel mensen verkleed waren als characters, wat ik best tof vond want je zag veel costumes die goed gedaan waren, vooral een Yuna wedding cosplayer. Na deze conventie ben ik begonnen met anime kijken en daaruit koos ik een cosplay om uit te proberen. Dat was Ciel Phantomhive uit de anime Kuroshitsuji. Ik ben toen wezen opzoeken of er meer cons waren, kwam uit op Tsunacon 2011 en ben daar in mijn eerste cosplay naar toe gegaan. Ik was best nerveus maar wist me wel aardig te vermaken. Sindsdien ben ik met mijn tante costumes wezen maken en ben ik vaker naar conventies gegaan. Tegenwoordig volg ik naailes op het ROC – Mondriaan en ben daardoor steeds beter geworden met het maken van costumes.”

Het volledige artikel staat in Strips2Go #01 op pagina 54.

Ben je een cosplayer en heb je een kostuum gemaakt van je favoriete personage uit een anime, manga, strip, film of game? Geef je dan op voor de cosplayer van de maand in Strips2Go. De winnaar ontvangt een cadeaubon van 50 euro, te besteden bij één van de verkooppunten van Strips2Go.

Je kunt meedoen door het formulier met vragen online in te vullen op stripjournaal.nl en een foto toe te voegen. De foto moet minimaal de afmeting van 1200px hebben en rechtenvrij te gebruiken zijn.

Wedstrijdformulier: www.stripjournaal.nl/cosplayer

Geef een reactie