Presentatie nieuw album op stripfestival in Turnhout

Dit weekend, vrijdag t/m zondag 13 – 14 – 15 december 2013, viert Stripgids de 20ste editie van het stripfestival in Turnhout, het belangrijkste stripfestival van Vlaanderen. Op het festival wordt de Bronzen Adhemar / Vlaamse Cultuurprijs voor de Strip uitgereikt, een grote tentoonstelling aan Lucky Luke gewijd en presenteren de Vlaamse tekenaar Bart Proost en scenarist Barcas het tweede album van de stripreeks Alexander de Grote in de Strips2Go  stand van 20 m2.

alexander beurs
Deze reeks gaat over de enige echte… Alexander de Grote. Zijn grote droom is de wereld veroveren! Maar dat loopt niet altijd van een leien dakje.

Het tweede album is een komisch avonturenverhaal waarin Alexander De Grote met zijn vrienden, Aristoteles, Hephaestion en Diomedes, op zoek gaat naar de magische sandalen van de Griekse god Hermes. Staatsman Demosthenes van Athene wil echter het hoofd van Alexander.

2014 wordt een druk jaar voor Alexander de Grote met o.a. een rondreizende expositie door Vlaanderen en Nederland én een educatieve bundel voor scholen en bibliotheken.

Bart Proost is tekenleraar, stadstekenaar van Lommel (B) en striptekenaar. Hij tekent strips en cartoons voor magazines in zijn kenmerkende, strakke stijl. Deze stijl is beïnvloed door Barts voorliefde voor de Dupuis-tekenaars.

Scenarist Barcas debuteerde met een derde plaats in de ‘Theater aan Zee’ comedy-wedstrijd’ (Oostende) en toerde met drie voorstellingen langs Vlaamse en Nederlandse theaters. Daarnaast is hij ook schrijver van korte verhalen voor de Nederlandstalige en Engelstalige markt en publiceerde hij meermaals kortverhalen in striptijdschriften.

Het album kost 5,95 euro en is te koop via de webshop, bij de auteurs op beurzen en binnenkort via de reguliere verkoopkanalen.

Meer info over het album kun je lezen op onze website en ook op:

www.alexanderdegrote.com
www.facebook.com/alexanderdegrotestrip

In de reeks Alexander De Grote : ‘De sandalen van Hermes’ (n° 2)
48 pagina’s – ISBN/EAN: 978-90-8735-181-6
Uitgever: Find IT media B.V. – Energiestraat 9 – 8263 AG Kampen – Nederland

Geef een reactie